Herentalsebaan 117
2240 Zandhoven
T. 0473 72 88 76
F. 03 707 27 84
E. infotsisolatie [dot] be
Zeker en vast. U moet een algemene visuele controle doen van de dichtheid van uw muur en het naadloos aansluiten van het schrijnwerk aan het metselwerk. Zo kunt u, als niet alles dicht is, de nodige voeg- en kitwerken (laten) uitvoeren. Maak inbouwrolluiken open en muren vrij zodat ze goed bereikbaar zijn.
Dit kan niet. Wij garanderen de naadloosheid van uw isolatie. Bovendien willen we geen vochtproblemen ontwikkelen in de bestaande situatie doordat sommige muren wel en andere niet voorzien zijn van na-isolatie.
Vervang eerst de ramen en voorzie dan pas de na-isolatie van de spouwmuren. Zo kan het isolatiemateriaal naadloos aansluiten rond het schrijnwerk.
Uiteraard. Het na-isoleren met EPS-parels, levert geen enkel probleem op. Zolang het maar gebeurt door een deskundige firma. Het buitenspouwblad zal gemiddeld wat natter zijn, maar dit heeft geen nadelige gevolgen.
Na-isoleren leidt niet rechstreeks tot condensatie. U kan uw woning namelijk nooit "overisoleren". Het is wel van belang dat u genoeg ventilatie voorziet. Te weinig ventilatie is trouwens de echte oorzaak van condensatie. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe minder verse lucht er door kieren en spleten binnenkomt. Daarom is een goede ventilatie noodzakelijk.
Om de EPS-parels in de spouwmuur te injecteren, worden gaatjes in een bepaald patroon geboord. Eens de spouwmuurisolatie is aangebracht, voegen wij deze boorgaten zorgvuldig op in hun oorspronkelijke kleur. Onze specialisten kennen de voegtechnieken en kunnen elk voegsel bijkleuren met een aantal basistinten. Dit zorgt ervoor dat u (praktisch) geen verschil ziet.
Er zijn een aantal voorwaarden waarmee rekening gehouden moet worden om een naadloze na-isolatie aan te brengen. Voldoende vrijheid van de spouw, een gesloten binnen- en buitenblad, de aanwezigheid van spouwhaken of ankerpunten en de juiste materialen zijn van cruciaal belang. Vervolgens moet het schrijnwerk perfect aansluiten op het metselwerk. Elke woning is natuurlijk anders en daarom sturen wij graag een van onze specialisten langs om de precieze aandachtspunten van uw woning de identificeren.
Het is moeilijk om een correcte prijs te geven, aangezien deze afhangt van een reeks bepalende factoren. Zo spelen de spouwbreedte, de netto-oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van uw woning en de hoogte een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs. Indien u een exacte schatting wenst, kan u contact opnemen met ons kantoor op het nummer 0473 72 88 76.
De thermische geleidbaarheid of warmtegeleidingscoëfficiënt (symbool λ) is een materiaalconstante die aangeeft hoe goed het materiaal warmte geleidt. Hoe gemakkelijker de geleiding van warmte, hoe hoger de coëfficiënt. Met andere woorden: hoe LAGER de lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.
Lambda-waarde wordt uitgedrukt in W/mK.
R-waarde is de warmteweerstand van een materiaal. Deze waarde geeft dus aan in welke mate een materiaal warmteverliezen tegenhoudt. Vanzelfsprekend geeft dus een grotere R-waarde, een beter resultaat. De R-waarde wordt berekend door de dikte van een materiaal te delen door zijn lambda-waarde.
R-waarde wordt uitgedrukt in m²K/W.
U-waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per 1 m² en per graad temperatuursverschil tussen de ene en de andere zijde van een constructie doorgelaten wordt. Deze waarde geeft de mate van isolatie van een constructie aan en is het omgekeerde van de R-waarden.
U-waarde wordt uitgedrukt in W/m²K.
Neen, u kan niet overisoleren! Hoe beter u isoleert, hoe lager uw
energieverbruik zal zijn. De extra isolatie en luchtdichtheid van de woningen
vergen wel een goede ventilatie om onzuivere lucht (die anders niet wegkan) en
vocht af te voeren. Uiteraard moeten ook de nodige voorzorgen genomen worden om
koudebruggen te vermijden!
Hiervoor verwijzen wij u graag naar ons onderdeel Subsidies/Normen/Wetten!
Vroeger maakte men luchtspouwen met het idee dat deze een isolerende werking zouden hebben. De luchtlaag tussen het binnenspouwblad en het buitenspouwblad is echter geen stilstaande luchtlaag. Lucht is een zeer goede isolator, maar enkel isolerend wanneer deze stilstaat. In een spouwmuur zijn er echter veel luchtstromen, dus kan deze luchtspouw niet als isolerend beschouwd worden. Het is dus beter om deze ruimte op te vullen met isolatiemateriaal zodat warmteverliezen langs deze weg uitgesloten zijn.
Neen. De polystyreenparels bestaan namelijk uit gesloten cellen die wateropname tegengaan. Vocht dat door de buitengevel naar binnen wordt getransporteerd, wordt langs de binnenkant van die gevel afgevoerd. U kan er dus op rekenen dat er nooit vocht van het buitenspouwblad naar het binnenspouwblad kan getransporteerd wordt! De verplichte regendoorslagproeven die het Powerinsul met glans doorstaan heeft, bevestigen deze stelling!
Wanneer we ademen of transpireren, maar ook koken, wassen of een
douche nemen, produceren we veel vocht. Waar vroeger dit vocht werd afgevoerd door hoeken en kieren in de woning, kan dit vandaag niet meer doordat we
meer en meer isolatie plaatsen en luchtdicht bouwen. Wanneer het vocht niet kan
afgevoerd worden, creëren we condensatie waarna er snel schimmels ontstaan.
Problemen met vocht en schimmels krijg je niet omdat je teveel isoleert, maar
omdat je te weinig ventileert. Gecontroleerd ventileren is dus de boodschap!